Anhörigvecka


Eleonoragruppen anordnar anhörigvecka...

”Under mina samtal kom det upp vid flera tillfällen om jag var intresserad av att delta på en anhörigvecka. Jag tyckte att det inte var något för mig. Trodde inte på idén att sitta flera i grupp och prata, tyckte att jag kunde få ut samma sak i mina enskilda samtal. Men efter en viss mognad och upprepade försök från personalens sida så bestämde jag mig ändå för att följa med. Jag förberedde mig genom att fundera på vad jag ville ha ut av veckan. Det kändes i magen flera dagar innan och jag var orolig för vad jag gett mig in i och att träffa gruppen var också pirrigt. Men det visade sig att det var det bästa jag någonsin gjort för mig själv!

Samtidigt var det också mentalt väldigt jobbigt men efter att veckan var slut hade jag gjort en inre resa som jag inte tror jag skulle lyckats med på annat sätt.

Det ger en enorm styrka att sitta i en grupp och samtala. Ledarna var väldigt professionella och kunniga och föreläsningarna gav mig bra och användbar kunskap. Det låter som en klyscha men under denna vecka släppte jag verkligen det som var svart och jobbigt och gjorde att jag mådde dåligt och istället hade jag fått ny energi och blickade framåt. Till och med min närmsta omgivning kunde märka en skillnad före och efter anhörigveckan och det bästa av allt är att jag inte fallit tillbaka, utan fortsatt framåt!! ”